1 av 2
Lennart Sörli IT tekninker som lägger sista handen på den snart nyöppnade bankomaten i Likenäs. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio
2 av 2
Wille Nummelin kontorschef Nordea Torsby som öppnar en bankomat i Likenäs. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio
Torsby

Nordea backar och öppnar bankomat i Likenäs

Så sent som i våras stängde Nordea sin bank i Sysslebäck. Även bankomaten togs bort men nu installerar man en bankomat i en stöldsäker metallcontainer i Likenäs, en och en halv mil söderut från Sysslebäck.

Nordeas bankomat som öppnas inom kort vid bensinmacken i Likenäs är ett provisorium tills det byggs en permanent bankomat.

Nordeas bankomat installeras samtidigt som Fryksdalens Sparbank planerar att öppna en bankomat i de nyöppnade lokalerna i Sysslebäck, som Nordea hade tidigare.

Nordea sa att anledningen till att lägga ner bankverksamheten i norra Klarälvsdalen var att man inte ville hantera kontanter. Ortsbor och lokala företag var starkt kritiska mot Nordea och ordnade protestmöten mot nedläggningen.

Flera kunder och företagare hotade med att byta bank och Fryksdalens Sparbank i Sunne var inte sena att haka på och öppnade för en kort tid sen en filial i Nordeas övergivna lokaler som också planerar att öppna en bankomat. Men tack vare att Nordea stängde i Sysslebäck så finns det nu en bank och snart två bankomater i norra Klarälvsdalen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista