Alf Johansson

171 bryggor hittade i inventering

"Vi kommer ta fram en ny policy"
1:36 min

I en inventering av bryggor på kommunal mark som Karlstads kommun genomfört under våren hittades 171 bryggor, de flesta utan bygglov och dispens från strandskyddet.

I inventeringen hittades också 35 övergivna båtar.

Alf Johansson är vikarierande enhetschef på natur- och parkenheten och han berättar att man satt upp lappar på all bryggor för att komma i kontakt med ägarna. 140 av ägarna har också svarat på denna lappar.

– Jag vet att alla bryggorna är fotograferade och inprickade på en karta och det finns uppgifter om skicket och storlek och typ av brygga.

Resultatet av inventeringen ska nu diskuteras och sedan ska en policy och riktlinjer för hur bryggor ska hanteras i framtiden.

Med den nya policyn tror Alf Johansson att det kommer bli lite svårare att bygga bryggor utan tillstånd i framtiden. Framtiden för de bryggor som finns i dag vill han dock inte uttala sig om.

– Inte förrän konsult och arbetsgrupp och politiker fått analysera det här resultatet, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".