Stabilt radiolyssnande med nya vanor. Foto: Mikael Andersson
Media

Stabilt radiolyssnande med nya vanor

Radiolyssnandet är fortsatt stabilt men ändrar karaktär. Det visar SIFO:s senaste radiomätning. Nästan 50 procent av befolkningen lyssnar på Sveriges Radio varje dag men allt fler lyssnar via nätet och mobiltelefonen.

Lyssning via mobilen gäller både direktlyssning och lyssning på nedladdade ljudfiler, poddradio.

– Smarta telefoner gör skillnad i radiostatistiken, säger Ulla Walldén, kalanchef på P4 Värmland.

Den dagliga lyssningen på P4 Värmlands sändningar ligger på 36,4 procent vilket är en liten ökning jämfört med för ett år sen. Det gör P4 Värmland till den åttonde mest avlyssnade P4-kanalen i landet. Allra populärast procentuellt sett är P4 Gotland och P4 Dalarna. I dessa båda län har den lokala radion alltid haft höga lyssnarsiffror.

P4 Värmlands lyssnarsiffror är några procentenheter bättre än för ett år sen. RIX FM är den näst största kanalen i länet med ca 18 procents daglig lyssning. En trend de senaste åren är att Mix Megapol närmat sig RIX mer och mer, och trenden fortsätter. Sveriges Radios P1 är fjärde mest avlyssnade kanalen i Värmland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".