Lägenheten är nu avspärrad av polisen. Foto: Christoffer Tuulik/Skagerns nyheter.
Kristinehamn

Trippelmördare misstänkt ha dödat hustrun

1975 sköt han ihjäl sin dåvarande fästmo och hennes föräldrar och skadade en tioårig flicka allvarligt. Nu är den före detta yrkesofficeren misstänkt för mord igen.

Det var vid tiotiden i måndags morse som en 76-årig kvinna hittades död i sin bostad i stadsdelen Djurgården i Kristinehamn. Kvinnan hade utsatts för omfattande våld och polisen drog snabbt slutsatsen att hon mördats.

I lägenheten fann polisen också hennes 78-årige make, som var allvarligt skadad. Mannen, som är anhållen misstänkt för mord, vårdas på Centralsjukhuset i Karlstad. Läget uppges vara stabilt.

Mannen är alltså före detta yrkesofficer och tidigare dömd för ett uppmärksammat trippelmord i Vattnäs i Dalarna. Det var under julhelgen 1975 som mannen, kraftigt berusad, plockade fram sitt tjänstevapen. Han sköt först ner sin fästmö med två skott, fortsatte med hennes mamma och sedan hennes invalidiserade pappa som låg och sov i en säng.

Mannen försökte också döda fästmöns tioåriga dotter, men hon överlevde mirakulöst trots att hon blivit skjuten i bland annat huvudet.

Mannen dömdes till rättspsykiatrisk vård, men släpptes bara ett knappt år senare och har sedan dess varit fri.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".