Den avspärrade lägenheten. Foto: Christoffer Tuulik.
Kristinehamn

Kvinnan mördades sannolikt med kniv

Gubb-Jan Stigsson minns trippelmordet
1:20 min

Den 76-åriga kvinna som i måndags mördades i Kristinehamn dödades sannolikt med kniv, det säger chefsåklagare Tomas Olsson till TT. Polisen har hållt ett kort inledande förhör med kvinnans 78-årige make som är anhållen misstänkt för mordet.

Maken vårdas fortfarande på sjukhus för de skador han hade när paret hittades i lägenheten i måndags morse.

Mannen uppger att han inte har något direkt minne av vad som hänt och kommer troligen att förhöras på nytt under onsdagen. Senast på torsdag måste åklagaren ta ställning till om han ska begäras häktad.

För 37 år sedan dömdes mannen för att ha mördat tre personer och svårt skadat en tioårig flicka på en gård utanför Mora. Nu ligger han på sjukhus, skadad och misstänkt för ännu ett mord - nu på sin 76-åriga hustru i Kristinehamn.

Vad som hänt i lägenheten i Kristinehamn är lika oklart som vad som utspelades på gården i Dalarna. Den tioåriga flickan berättade för polisen hur hon flydde mot dörren, kände att hon träffades och sedan föll. Mora tingsrätt konstaterade i sin dom till slut att man varken kunnat klarlägga vad som utlöste skottdramat eller vad som hände under skottlossningen.

Mannen erkände men mindes själv mycket lite. Han var berusad, hade tagit tabletter och hade hämtat sitt tjänstevapen. Han dödade kvinnan han var sambo med, hennes föräldrar och skadade kvinnans dotter med tre skott. Sedan ringde han polis och ambulans och sin före detta hustru, den kvinna som han senare började ett nytt liv med och som han nu misstänks ha mördat.

Straffet för trippelmordet blev rättspsykiatrisk vård.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".