Ingela Edlund visar en av maskinerna Foto: Johanna Skoglund SR Värmland
Deje

Uteträning efter kinesisk modell

"Stärker hela kroppen för alla"
1:32 min

Det tränas för fullt i Deje. I veckan stod det nya utegymmet på plats och snart finns här även en beachvolleyplan. Bakom satsningen står kommunen och det lokala näringslivet men framför allt ideella krafter på orten, bland dem Allemansföreningen Bruksfruarna

Det tränas för fullt i Deje. I veckan stod det nya utegymmet på plats och snart finns här även en beachvolleyplan. Bakom satsningen står kommunen och det lokala näringslivet men framför allt ideella krafter på orten.

– Det hela började med att vi hade en arbetsgrupp som startade för att vi skulle göra Deje lite positivare. Jag hade ingen aning om att det var negativt, men så var det tydligen, berättar Ingela Edlund.

Hon är medlem i Allemansföreningen Bruksfruarna och en av eldsjälarna bakom satsningen. Att man valde att satsa på ett utegym beror mycket på att Ingela arbetar med kinesisk medicin och vet att likadana maskiner som nu står i Deje används flitigt i Kina.

Redan morgonen efter gymmet monterats var flera personer där och testade maskinerna. Inom kort kommer även en beachvolleyplan stå klar i området och den 8 september är det dags för invigning.

– Vill man ha något gjort får man också emellanåt själv försöka bidra och alla har något vi kan bidra med för att göra Deje positivare för våra barn och för oss själva naturligtsvis, konstaterar Ingela Edlund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".