Sunne

Personalen missade att Bastian svimmade

"Man tror inte att det är sant"
1:39 min

Femårige Bastian Larsson föll nästan två meter från en klätterställning på Skäggerbergsgårdens fritids i Sunne. Han fick hjärnskakning, svimmade av och fick ligga ensam kvar i sanden tills han vaknade.

Bastians mamma Camilla Larsson är chockad över händelsen.

– Jag skulle hämta min son på dagis i torsdags. Han kom springandes mot mig och sa att han mådde illa och hade slagit i huvudet. Sedan visade han pannan där han hade en väldigt stor bula.

När Camilla frågade personalen på Skäggetorps fritids vad som hade hänt fick hon svaret att man inte hade sett någonting. Man hade heller inte upptäckt bulan i Bastians panna.

Camilla tog då med sin son ut på gården där han förklarade att han hade ramlat framlänges från klätteställningen och i fallet slagit pannan i klätterställningsanordningen.

Han hade fått ont i huvudet, blivit yr, och sedan somnat nedanför klätterställningen.

På sjukhuset visade det sig senare att Bastian fått en hjärnskakning.

– Man blir ju chockad och tror inte att det är sant. Hur kan de låta en femåring vara i en sådan klätterställning utan tillsyn? Man lämnar ju sitt barn och hoppas på att få en levande pojk tillbaka, säger Camilla Larsson.

Personalen hade sagt till Camilla att skolgården är stor och att det är många barn att hålla reda på, men det är en ursäkt som inte håller enligt Camilla. Nu vill hon att man vidtar åtgärder för att det som hände hennes son inte ska hända någon annan.

Karin Jansson
karin.jansson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".