Madeleine Axelsson och Ingegerd Gustavsson som idag tog emot 180 småstadieelever på Hagaborgsskolan i Karlstad. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.
Karlstad

Spännande start på skolåret

"Mycket förväntan"
1:29 min

Idag var det skolstart för många barn i Karlstads kommunala skolor. Sammanlagt är det 7 590 elever som sätter sig spända i skolbänken efter sommarlovet, men det är även spännande för lärarna.

Ingegerd Gustavsson och Madeleine Axelsson har varit lärare i cirka 40 år på Hagaborgsskolan där 180 elever började skolterminen idag.

– En skolstart är alltid speciell. Mycket förväntan. Barnen har väntat över sommaren och vi vuxna tycker det är jättespännande att se vad som hänt med barnen under sommaren, säger Madeleine Axelsson.

Idag var det skolstart för 7 590  elever i Karlstads kommunala skolor. Invigningen på många skolor präglades av lekar, körsång och bubbelblåsning.

På Hagaborgsskolan med 180 elever var det en lite annorlunda invigning eftersom den gamla skolan har rivits, så nu blir det ett år i baracker innan elever och lärare kan flytta in i den nya skolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".