Brister i Zettergrens journaler

Trots att landstinget bara börjat sin granskning av sjukgymnasten Annette Zettergrens journaler så har man redan hittat brister i dessa. Bland annat handlar det om att det saknas journalanteckningar för personer Zettergren begärt ersättning för.

Det var i måndags som två representanter för landstinget åkte till Likenäs där moderaten Annette Zettergren har sin praktik. Väl där fick de bara se journaler ur ett system som togs i bruk så sent som i april i år, några andra journaler fanns inte på plats.

Trots att endast ett fåtal journaler granskats så konstaterades att rapporterna om antalet behandlingar eller person inte stämmer med landstingets uppgifter.

Exempelvis fanns ingen anteckning om behandlingar i en av de granskade journalerna, medan det fanns elva ersättningsanspråk.

Sammanlagt har Zettergren fått drygt 5,8 miljoner kronor i ersättning av landstinget, som efter sitt besök tog beslutet att polisanmäla Annette Zettergren. P4 Värmland har sökt Annette Zettergren men hon har avböjt en intervju.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".