Filipstad

Långa fängelsestraff för våldsverkare

 De fyra maskerade män som i somras bröt sig in hos en Filipstadsbo och upprepade gånger stack honom med ett vasst föremål, har nu dömts till relativt långa fängelsestraff av tingsrätten.

Männen som är i 25-årsåldern och har koppling till mc-klubben Bandidos nekar till att ha begått brottet eller ens ha befunnits sig i närheten av offrets bostad.

Men det tror inte tingsrätten på utan dömer tre av männen till tre års fängelse och den fjärde till tre år och tre månader för bland annat grov misshandel.

Och bevisningen är tung. Bland annat har polisen hittat blod från den misshandlade på gärningsmännens kläder och utanför hans bostad låg fimpar som via dna har kunnat knytas till de åtalade.

Åklagaren hade åtalat alla fyra för det ganska ovanliga brottet synnerligen grov misshandel men rätten nöjer sig alltså med att döma för grov misshandel. Skälet är att misshandeln pågick under en begränsad tid och att offret trots allt inte fick allvarligare skador.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".