Framtidens Karlstad diskuteras Foto: Jonatan Björck/SR Värmland
Karlstad

Nu ska framtidens Karlstad formas

"Ungarna fick inte ledigt från skolan"
1:33 min

Hur ska Karlstad se ut i framtiden? Ja, det diskuterades på Värmlands museum i dag, där kommunen hade bjudit in ett 60-tal politiker, kulturpersonligheter och företagare. Men, av de som ska leva i framtiden - ungdomarna - fanns det inte speciellt många.

Kommunalrådet Maria Frisk, som med sina 35 år hörde till de yngsta, förklarar varför.

– Man hade försökt få in fler ungdomar, men det var problem att få ledigt. Det är klart att det är ett problem att de inte är med, men samtidigt behöver inte det här sluta här utan det ska vara starten på ett längre samarbete.

En som var med och tyckte till var Ingela Westmark, som arbetar med offentlig konst i kommunen. Och hon hade gärna sett fler ungdomar.

– Det är synd tycker jag. Det blir lätt samma människor hela tiden. Och många män.

En sak som diskuterades flitigt var Stora torget. Peter Sörensen, som tagit stor plats i debatten med sin organisation Operation Karlstad, skulle gärna se en upprensning av det jättelika torget.

– Jag tycker torget egentligen är fint. Och jag tycker man borde städa upp mer, få bort räcken och bodar och cykelställ. En spännande grej skulle vara att få in en öppning till den nya gallerian som planeras i Värmlandsbankens gamla lokaler, det skulle kunna bli häftigt, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".