Förbundskapten "Peja" Lindholm, Lag Edin: Niklas Edin, Sebastian Kraupp, Fredrik Lindberg och Viktor Käll samt deras coach Eva Lund. Foto: Mats Fagerström, Sveriges Radio.
Curling

Med EM och OS i sikte

Edin:”Mästerskap hemma är stort.”
1:15 min

Curlingträningen har dragit igång för säsongen och för karlstadslaget lag Edin finns flera stora mål, närmast EM på hemmaplan.

Niklas Edin ser fram emot säsongen.

– Ja, det är huvudmålet för den här säsongen. Att få spela ett mästerskap på hemmaplan skulle ju vara jättestort. Då får man känna på den här pressen med många som känner en som är här och kollar på plats. Det är lite likt ett OS ändå i medialt intresse, jämfört med att spela ett mästerskap i USA där det inte är så stort.

Niklas Edin har dragits med en del skador, men är optimistisk inför säsongen.

– Det blir bättre och bättre, säger Niklas Edin. Jag fick göra två operationer i början av sommaren och båda har gått jättebra. Jag är på väg tillbaka men måste ge det mycket tid nu och hålla igen i träningen.

Och efter EM hägrar OS.

– Vi fokuserar på 2014. Det är ett och ett halvt år kvar till OS och vi försöker samla alla krafter fram till dess för att vara på vår absoluta toppnivå. Presterar vi bra där är det ganska roliga beslut vi har att ta sedan.

Curling-EM i Karlstad genomförs i december.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".