Karin Höglund. Foto: Björn Söderholm/SR Värmland

Vild mat uppmärksammas

"Att göra en gryta på älgkött är jättegott"
4:55 min

Den här veckan börjar viltmatsveckorna. Det är Jägareförbundet som dragit igång en kampanj för att folk ska få upp ögonen för den mat vi kan göra på djuren i våra skogar. Därför åkte Torsten Gabrielsson till Hygns Gård söder om Kristinehamn där syskonen Höglund driver ett viltslakteri och charkuteri.

– Det är bra att folk lär sig äta vilt. Det är nyttigt och naturligt, säger Karin som gärna slår ett slag för ytterfilé och entrecote. Men det viktigaste är att man inte är rädd för att laga viltkött.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".