Frank Robert Olsvik. Foto: Sven Westerdahl/Sveriges Radio.

Företagare kan tvingas lämna Arvika

1:28 min

Företagaren Frank Robert Olsvik i Arvika vill expandera med sin hälsokostbutik, men i kommunen finns inga lämpliga affärslokaler. Det gör att Olsvik nu funderar på att flytta med sitt företag.

Frank Robert Olsvik driver hälsokostföretaget Iforma med butik i Arvika och handel på nätet. Företaget växer snabbt med näthandeln och därför behöver Olsvik större lokaler.

– Arvika kommun har väl sålt det mesta av sina lokaler. Det mesta är privat och det blir jättedyrt för en som är nystartad, säger Olsvik.

Arvika kommun har hittills inte kunnat erbjuda något och Olsvik tycker inte att han har fått någon hjälp, så nu överväger han att flytta.

– Jag tycker att det är för dåligt. Man får bara ett kort svar, att nej det finns inget. Kan inte jag skaffa bra egna lokaler till rätt pris kan jag inte heller anställa folk, säger Frank Robert Olsvik.

Men på kommunen har man ingen strategi för att äga affärslokaler, de är privatägda. Men man tar gärna ett möte till med Frank Robert eftersom man har ambitionen att kunna lotsa till rätt lokaler.

– När vi får in förfrågning från personer som vill etablera sig så erbjuder vi alla möjliga lokaler som finns bland fastighetsägare och vi försöker lotsa på bästa sätt, säger Anna Wikstrand, biträdande kommundirektör i Arvika.

Publiknätverket Värmland

Nyhet från vårt nätverk. Vill du vara med?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista