Jörgen Jönsson. Foto: Anders Prammefors/Sveriges Radio.

Inga nyförvärv i skadedrabbat Färjestad

1:10 min

Efter helgen så fick Färjestad ännu en spelare på skadelistan. Just nu så är det fem stycken spelare som är borta på obestämd tid.
Trots detta så ligger Färjestad på en femte plats efter tjugotre spelade omgångar.

Fem stycken viktiga spelare finns på Färjestads skadelista och det är osäkert när de kommer tillbaka. Med på listan finns bland annat backen Sanny Lindström som har problem med sin nacke och centern Mikael Johansson som nyligen gjorde en höftoperation. Istället för att göra nya värvningar så öppnar Färjestad dörren till sina juniorer som får en chans att spela.

– För tillfället så har vi inga planerade åtgärder, vi har den truppen vi har och vi tänker jobba med den säger Jörgen Jönsson sportchef för Färjestad.

Så här ser skadeläget ut i FBK just nu: Backarna Oscar Klefbom (axel), Sanny Lindström (nacke) och Jack Connolly (benet) och Anton Grundel (hals). Sist in på skadelistan är centern Micke Johansson med en höftoperation som ägde rum i helgen.

– Jag kan inte spekulera i om vi kommer att gå bättre eller sämre ofta är det ju så att i motgång det är ofta så man går samman säger Jörgen Jönsson sportchef i Färjestad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista