Annelie Tyrelid och Mariana Skoglund från Jägareförbundet bjuder på älgfärsbiffar. Foto: Hedvig Nilsson

Vill få folk att äta mer vilt

"Vi vill att folk ska få ta del av skogens guldgruva"
8:50 min

Nu ska viltkött göras mer tillgängligt för den breda allmänheten. Jägareförbundet har, med stöd från Jordbruksverket i projektet Matlandet Sverige, fått uppdraget att jobba för en hållbar kedja från jägaren i skogen till butiker och restauranger.

Om man inte själv är jägare kan det vara svårt att veta var man får tag på viltkött, berättar Mariana Skoglund från Jägareförbundet och projektledare för Viltmat Värmland.

En av ambitionerna i projektet är att viltkött ska serveras i skolans matbespisningar och på äldreboenden i Värmland.
- Det är ett ekologiskt sätt att bedriva mathållning så jag tycker det är värt de extra pengarna, säger Mariana Skoglund. För henne är viltkött vardagsmat:
- Jag tycker nästan det känns mer exotiskt att äta blandfärs från ICA.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".