Beatrice Ask talar med Anders Finnström, polis vid Trygghetscentrum i Karlstad. Foto: Roy Malmborg, Sveriges Radio.

Justitieministern på besök i Karlstad berömde polisen

"Konfronterar drogromantiken"
1:29 min

Justitieminister Beatrice Ask på besök i Karlstad berömde idag polisens arbete på flera punkter. Bland annat ungdomsgruppen och polisens arbete mot sexhandel fick beröm av justitieministern som var i länet just för att besöka polisen.

– Man har valt att inte bara jobba traditionellt utan att ta tag i frågorna och konfrontera missbrukande ungdomars drogromantik, säger Beatrice Ask. Gruppen har också gjort en rad mycket bra tillslag, till exempel i Forshaga där väldigt många ungdomar börjat att prova droger. Gruppen har också kontaktat föräldrar och påverkat ungdomarna att sluta med sitt drogmissbruk.

Men det är också Polisen i Värmlands arbete mot sexhandeln som justitieminister Beatrice Ask uppmärksammade.

– Polisens spaning på nätet leder till att många kvinnor tar tillbaka den annons de satt ut på nätet och får hjälp istället, berömde justitieministern.

Båda de här exemplen av polisens arbete är såpass bra att de kan stå som förebilder för polisen i andra delar av Sverige, tycker Beatrice Ask.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".