Förhandlingar mot Hells Angels-medlemmar inleds i dag

Hovrättsförhandlingarna mot de inblandade i bokförings- och skattebrottshärvan med kopplingar till motorcykelklubben Hells Angels i Karlstad inleds senare idag i Göteborg.

I Tingsrätten dömdes den 49-årige tidigare presidenten i klubben till fem års fängelse, liksom en 63-åring från Kristinehamn och en 31-åring från Bromma. Samtliga befanns skyldiga till grovt bokföringsbrott och grovt skattebrott.

Ytterligare fem män fick fängelse från fyra månader till ett år och tre månader. De befanns skyldiga till en rad ekonomiska brott.

I Hovrätten ska också en annan tingsrättsdom tas upp. Där är två av de åtalade i Hells Angels-härvan dömda för en synnerligen rå misshandel.

Det är utsatt tretton förhandlingsdagar i hovrätten där bland annat förundersökningen på över 50 000 sidor ska gås igenom. Det mycket omfattande materialet består till stor del av kvitton och bluffakturor för att tvätta pengar mellan en rad företag.

I Tingsrätten friades tre av dom femton åtalade och samtliga som fälldes har överklagat sina domar till hovrätten.

Förhandlingarna ska pågå till och med den 13 december.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista