Kristinehamn

Två män dömda för grov misshandel

Två unga män från Kristinehamn dömdes idag av tingsrätten till långa fängelsestraff för bland annat grov misshandel, hemfridsbrott och grova trafikbrott. En 23-åring döms till fängelse i två år och två månaders fängelse. En 24-åring döms till två år och sex månaders fängelse.

De två trängde sig en majnatt in hos en tredje man i centrala Krisitinehamn för att göra upp efter ett bråk ute på stan tidigare på natten. Väl där har de två grovt misshandlat lägenhetsinnehavaren ute på en innergård. Han har slagits med flera tunga verktyg, sparkats och en av våldsverkarna har försökt släppa en åtta kilo tung sten i huvudet på offret när denne legat på marken. Tack vare att en granne kom till undsättning träffade inte stenen huvudet.

Tidigare under kvällen körde 23-åringen, gravt berusad en olaglig bil i mycket hög fart genom centrala delarna av Kristinehamn, jagad av en polisbil. Jakten slutade i en park när 23-åringen tappade kontroll över bilen. 24-åringen döms också för grov stöld vid flera tillfällen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista