Håkan Hjerdt. Foto: Kattarina Leander.
Ekshärad

Håkan Hjerdt - Årets kulturpristagare i Hagfors

Kompositören och nyckelharpsspelemannen Håkan Hjerdt från Ekshärad har utsetts till årets kulturstipendiat i Hagfors kommun.

I motiveringen sägs att han med ständigt nytänkande och kreativitet flyttar fram sina musikaliska positioner till stor glädje för sin omgivning.

Håkan Hjerdt har framträtt i många sammanhang i konstellationer som Hagforsbygdens spelmanslag, Kalasorkestern, Dalenskaparna, Silva Musica, norska durspelsgruppen Tic och Jörn Liens orkester samt Värmlandskrumelurerna. Han har också vid ett flertal tillfällen belönats med priser vid kompositionstävlingar.

– Det är för mig personligen en stor glädje att kunna visa Håkan den uppskattning han förtjänar - en osjälvisk och generös eldsjäl som länge visat sitt engagemang i kultur- och musiksammanhang. Det är en ära och ett privilegium att deklarera Håkan Hjerdt som Hagfors kommuns kulturstipendiat 2012, säger kommunstyrelsens ordförande Mikael Dahlqvist (S).

Stipendiet delas ut i samband med Kommunfullmäktiges sammanträde 17 december.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".