Sofia Vestberg, anställd på SADEV. Foto: Roy Malmborg/Sveriges Radio.

Omtumlande besked för personalen på SADEV

"Blandade känslor"
1:33 min

Den nedläggningshotade myndigheten i Karlstad, SADEV, kan komma att bli kvar. Myndigheten, som har till uppgift att utvärdera Sveriges bidstånd till andra länder, har nu stöd av den rödgröna koalitionen och Sverigedemokraterna i utrikesutskottet, vilket betyder att regeringen och biståndsminister Gunilla Carlsson är i minoritet inför beslutet om nedläggning.

– Jag fick höra det på nyheterna i morse. Vi hade ingen förhandsinformation. Så det är blandade känslor, för nu har ju avvecklingen gått ganska långt, säger Sofia Vestberg, som arbetar på SADEV.

Direktivet att genomföra avvecklingen den sista december i år har gjort att många redan sagt upp sina lägenheter och en del i personalen har redan skaffat nya jobb.

– Det är genom media som jag har fått den här informationen, säger Lena Fagerlund, vikarierande generaldirektör på SADEV. Inget officiell information har getts om det här. Det är ju förhoppningsfullt, men fram tills något nytt beslut är fattat fortsätter vi avvecklingen enligt det direktiv vi fått.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".