Christina Kihlberg. Foto: Sven Westerdahl/Sveriges Radio.
Säffle

Nu kanske också Säffle får familjecentral

"Vi behöver verkligen en familjecentral"
1:21 min

En familjecentral står högt på önskelistan i Säffle. Det skulle underlätta betydligt för småbarnsföräldrar och personal. Och nu finns sådana planer. Barnmorskan Christina Kihlberg är en av iniativtagarna

En familjecentral står högt på önskelistan i Säffle. Det skulle underlätta betydligt för småbarnsföräldrar och personal.

-Jag har goda erfarenheter från Åmål där jag jag jobbar på en familjecentral. Det säger Christina Kihlberg som är en av iniativtagarna till en familjecentral.

I en familjecentral samlas mödra- och barnhälsovård, förskola och förebyggande socialtjänst för att möta barnfamiljers behov i ett lokalt område. I Värmland finns idag ett tiotal familjecentraler igång och det finns planer på fler. I Säffle så behövs ett samarbete mellan kommunen, landstinget och privata aktörer för att få till en familjecentral.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".