1 av 3
Matilda Jorfors Hellton efter förlusten mot Önnered. Foto Ola Carlsson SR Värmland 121124
2 av 3
Michelle Lacopie Hellton tror på bättring. Foto Ola Carlsson SR Värmland 121124
3 av 3
Hellton i anfall i förlustmatchen mot Önnered. Foto Ola Carlsson SR Värmland 121124
HANDBOLL

Ny Helltonförlust

Matilda Jorfors: ”Bara att ta nya tag”
3:02 min

Hellton förlorade hemmamatchen mot topplaget Önnered med 20-30 (12-16). Hemmalaget hängde med till 5-5 men sedan drog Önnered ifrån. Hellton ändrade försvarstaktik under matchens gång men inget var riktigt bra och lite bättre försvarsspel kan man nog kräva.

Efter ställningen 5-5 var det Önnereds match och ett tag verkade det som om gästerna gjorde mål när det behagade dem. Hellton kämpade men försvarsspelet är inte bra. En orsak till detta kan vara att flera av flickorna är korta och när då gästerna kommer med ett storvuxet lag blir det svårt att freda målet.

Hellton försökte spela 3-2-1 men då fick gästerna in bollen på linjen eller så small det till efter genombrott. När det ändrades till 6-0 tog gästernas storskyttar för sig allt mera.

Önnered är ju ett topplag och spelade mycket gediget. Laget kommer troligen att tampas om seriesegern i vår medan Hellton förmodligen måste kämpa för att hänga kvar i Allsvenskan.

Om man ska leta efter positiva saker verkar sammanhållningen vara bra då man inte kunde höra något gnäll inom laget eller på domarna. Det tyder på att det finns chans till bättring.

Ola Carlsson
SR Värmland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".