Färjestadsspelaren Patrik Lund som nu stängs av i tre matcher. FOTO; Scanpix

Tre matchers avstängning för Lund

Färjestadsspelaren Patrik Lund stängs av i tre matcher för den våldsamma tacklingen mot huvudet på Brynässpelaren Victor Berglind i torsdagens bortamatch i Gävle. Dessutom åläggs han att betala 13.000 kronor i böter. Han missade automatiskt lördagens match mot Frölunda och missar nu också morgondagens match mot Växjö och torsdagens match mot Rögle.

Han hade fram till torsdagens match mot Brynäs spelat samtliga matcher i årets elitserie och noterat för sju poäng, fyra mål och tre assist. Lund som normalt sett inte sitter så ofta i utvisningsbåset står nu på 31 utvisningsminuter efter torsdagens matchstraff (25 minuter), bara en minut mindre än Färjestads specielle retsticka, Christian Berglund.

Av filmsekvensen man tittat på framgår att Lundh hoppar in tacklingen. Dessutom framgår att kraften riktas mot huvudet vilket medför en stor skaderisk. Patrik Lundh bör därför ådömas en avstängning. Avstängningens längd bör, i enlighet med nämndens praxis, motsvara fyra matcher. Med hänsyn till det system med kombinationsstraff som nämnden tillämpar bör dock en av dessa matcher omvandlas till böter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".