Lyckliga treor på podiet på Stora torget i Karlstad, Mads Östberg och Jonas Andersson efter Rally Sweden 2012. FOTO; Scanpix

Drömkontrakt för Östberg och Andersson

Mads Östberg och hans värmländske kartläsare Jonas Andersson har signerat ett drömkontrakt med Qatar M-Sport World Rally Team för hela VM-serien 2013. Duon har kamperat ihop sedan 2010 och vann sin första VM-deltävling i samband med det portugisiska VM-rallyt i år.

Jonas Andersson debuterade som kartläsare i rally-VM säsongen 2002, då som kartläsare åt P-G Andersson. Sedan 2010 läser han alltså noterna åt norrmannen Mads Østberg.

I en kommentar på sin hemsida säger Mads Östberg;
- Jeg er så utrolig glad for å ha fått denne muligheten med M-Sport, sier Mads Østberg. - Dette er en enestående sjanse for meg, og samtidig en av mine største drømmer som går i oppfyllelse! Jeg har jobbet målbevisst mot dette helt fra starten, og er veldig stolt over å ha fått dette tilbudet.

Mads Östbergs nya och rutinerade teamchef i Fordstallet, Malcolm Wilson öser lovord över norrmannen;

-Det Mads har visat i år är väldigt imponerande. Han har alltid kört fort men den utveckling han visat på asfalt tillsammans med den mognad han visar upp bevisar att han är beredd att ta steget. Detta gör honom till vår ideala kandidat för 2013. Han är ung men tänker som en erfaren förare och jag är helt säker på att han är klar för nästa års VM. 

När det gäller Östbergs landsman, Petter Solberg är framtiden mer oviss. Det blev inget med Citroen och nu verkar det som det inte heller blir något med Ford när man kontrakterat Mads Östberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".