Torun Carrfors, sjuksköterska. Foto: Privat

Osäkra anställningar får kritik i ny bok

"Det är svårt att få en långvarig tjänst"
0:54 min

Antologin Skitliv, som släpps i december, handlar om ungas villkor på en förändrad arbetsmarknad med allt fler timanställda och visstidsanställningar. En av de som medverkar i boken är Torun Carrfors som tidigare var ordförande i Ung Vänster i Värmland.

Hör hela intervjun:

Torun Carrfors, som numera bor i Stockholm, har i flera år arbetat som sjuksköterska utan att få någon fast anställning eller kunnat ta ut någon semester.

– Det är väldigt svårt att få en långvarig tjänst. Det är inte längre normen för arbetsmarknaden, säger hon.

Hur har det påverkat dig att inte ha en fast tjänst?

– Det är klart att man blir mer benägen att vara flexibel mot sin arbetsgivare. Man kanske inte säger ifrån om man tycker att något är ett problem eftersom man sitter osäkert. Det påverkar också min planering. Jag vet inte om jag är kvar på mitt jobb i februari, säger Torun Carrfors.

Förutom Torun Carrfors medverkar även kända svenskar som artisten Timbuktu och komikern Nour el-Refai i antologin, som kommer ut den 10 december.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".