Marcus Carlsson. Foto: Elma Pasalic/Sveriges Radio.

Marcus Carlsson från Karlskoga debuterar på filmfestivalen i Göteborg

8:38 min

Just nu pågår den 36:e internationella filmfestivalen i Göteborg. Filmaren Marcus Carlsson från Karlskoga deltar för första gången med långfilmen Din barndom ska aldrig dö, en vardagsnära skildring av relationer människor emellan i en småstad.

– Det är min fjärde filmfestival och den känns extra kul i år att vara här med en egen långfilm, säger Marcus.

Det började som ett examensprojekt på filmhögskolan i Göteborg och landade i utsålda visningar på den pågående filmfestivalen. Dagarna innan premiären har varit stressiga för hela filmteamet men det är först nu filmens egna resa börjar. Den som handlar om att hitta en distributör och möta publiken, och då inte minst den som finns hemma i Värmland.

– Jag vill egentligen bo i Värmland och i trakterna runt Karlskoga. Jag trivs inte i större städer och tycker inte heller att de är så spännande. Förutom att det finns flera jobb och möjligheter att utvecklas, men jag hoppas kunna kombinera båda delarna, säger Marcus.

När man ser filmen får en väldigt tydlig känsla av småstad. Hur mycket Karlskoga är det i din film?

– Det är väldigt mycket Karlskoga i filmen. Det är miljöer jag har vuxit upp i och rör mig smidigt genom. Det är också en miljö jag känner mig tryggare i än en större stad, så därför var det självklart att filma det mesta av filmen där, berättar Marcus.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista