Karlstad

Spanska elever i slalombacken

1:24 min

Den här veckan har Färjestadsskolan i Karlstad elever och lärare från bland annat Spanien på besök. Besöket är en del av ett Eu-projekt som Färjestadsskolan deltar i. En aktivitet för de spanska eleverna under veckan var att prova på-slalom, berättar läraren Sara Melcher.

Projektet Water is life handlar om vatten och vilken betydelse vatten har för människor i olika länder. Projektet ska även ska öka elevernas miljömedvetenhet, ge en inblick hur skolan fungerar för barn i andra länder samt ge eleverna möjlighet att utveckla sina engelska.

– Vi ökar ju de spanska elevernas kunskap om vatten genom att visa dem den svenska vintern med all snö och is, säger Sara Melcher.

Emil Östlund går i sexan på Färjestadsskolan och han tycker det är ett bra projekt. Han tycker också att det är roligt att visa de spanska eleverna hur skolan fungerar i Sverige.

– Jag var guide och visade de spanska eleverna hur det ser ut på vår skola, säger Emil Östlund.

En av aktiviteterna den här veckan var slalom och en av de spanska eleverna som skulle pröva var femtonåriga Ignacio Gonzalez. Han trodde att det skulle bli svårt till en början men också väldigt roligt, det var i alla fall vad hans klasskompisar som redan provat hade sagt till honom.

Anna Morveto
anna.morveto@sverigesradio.se