Spelautomater beslagtogs i stor razzia

1:35 min

Polisen i Värmland genomförde igår en omfattande razzia i hela Värmland i jakt på olagliga spelautomater. Razzian gjordes på tolv orter och två män har anhållits.

Razzian gjorde mot 14 butiker och restauranger i Karlstad, Grums, Forshaga, Deje, Arvika, Åmotfors, Lesjöfors, Filipstad, Kristinehamn, Sunne, Munkfors och Hagfors. Sammanlagt togs 48 spelautomater i beslag.

Två personer, en man i 50-årsåldern och en man i 30-årsåldern greps och anhölls som huvudmän för de illegala automaterna. Huvudmännen, som är ägare av spelautomaterna, misstänks för grovt dobbleri. Butiks- eller restauranginnehavarna misstänks för brott mot lotterilagen. I den omfattande insatsen deltog ett 50-tal poliser och insatsen har planerats sedan i höstas.

Vid razzian, som gick under benämningen Game Over, beslagtogs även handlingar som nu ska gås igenom för att få en uppfattning om vilken omfattning spelet haft.

Lotteriinspektionen pekade förra året ut Värmland som särskilt drabbat av olagliga spelautomater. Lotteriinspektionen har anmält att de vid kontroll funnit spelautomater som näringsidkaren saknat tillstånd för och som de bedömt som olagliga.