1 av 2
Frank Feuker och Dorothe Gepart stolta innehavare av Gröna nyckeln som deras camping 45 fick för fem år sen. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.
2 av 2
Satsningen för att Camping 45 ska bli ännu grönare fortsätter för Frank Feuker och Dorothe Gepart som ska bli den första campingen i landet att bli klimatneutral. Foto: Lennart Nordenstein/Sverige Radio.
Torsby

Grön camping ännu grönare

1:26 min

Kan man locka fler campinggäster med att anläggningen är miljövänlig? Det tror i alla fall ägarna av camping 45 i Vägsjöfors som för fem år sen var den första som fick utmärkelsen Gröna Nyckeln, men nu satsar Frank Feuker och hans sambo vidare på att bli den första campingen i Sverige på att bli helt klimatneutral.

För fem år sen fick Dorothe Gepart och Frank Feuker som driver Camping E45 i Vägsjöfors norr om Torsby den första Gröna nyckeln som delas ut av turismbranschens internationella miljömärkning.

– Vi vill nischa in oss.

Nu satstar paret mot att bli den första klimatneutrala campingen i Sverige, något som kan locka fler campare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista