Rattfyller

Polisen har stoppat många rattfyllerister under helgen

Det senaste dygnet har polisen stoppat sammanlagt sju misstänkta rattfyllerister i Värmland. Oroväckande många, tycker vakthavande befäl vid polisen i Värmland.

På lördagsmorgonen körde en 19-årig man fast med bilen i en snödriva och fick föras till centralsjukhuset för vård. Han är misstänkt för rattfylleri och blodprov togs på sjukhuset. Strax före 11 utanför Nykroppa blåste en 44-årig man positivt och i Årjäng strax därefter greps en 42-åring, misstänkt för drograttfylleri.

Vid halvettiden på lördagen i Karlstad såg en person hur en parkerad bil blir påkörd. Den 59-åriga kvinnan som körde bilen visade sig vara kraftigt berusad men vägrade stanna kvar på platsen. En polispatrull lyckades få stopp på kvinnan när hon hunnit nästan ända hem och polisen tog med henne för provtagning.Hon fick läggas in för att nyktra till och hon är nu misstänkt både för grovt rattfylleri och smitning från trafikolycksplats.

Vid 19-tiden på kvällen var det dags igen för polisen att stoppa en misstänkt förare. Det var en 54-åring i Kristinehamn som uppträtt märkligt i trafiken och där misstänker polisen drograttfylleri.

Vid halvtvå-tiden i Grums får polisen återigen rycka in när en person kör in i en snödriva. Även den här mannen, en 38-åring, misstänks för rattfylleri. Strax därefter tas en 22-årig bilist i Sunne in för provtagning eftersom polisen misstänker att han var påverkad av droger.