Arvika sjukhus

Brist på sköterskor stoppar akuta operationer

Arvika sjukhus har akut brist på operationsköterskor och det gör att man från och med nästa vecka stoppar alla akuta operationer.

Det råder brist på operationssköterskor i hela landet och Arvika sjukhus skulle behöva anställa ytterligare sex sköterskor. Från och med måndagen den 4 mars och tills vidare ska sjukhuset koncentrera de planerade operationerna till vardagar mellan klockan sju på morgonen och åtta på kvällen.

Det här innebär inte någon förändring i uppdraget med den akuta verksamheten. Kirurgläkarens uppdrag kommer inte att förändras utan bedömningar kommer även att göras nattetid. Skillnaden är att patienter som måste opereras akut transporteras till Centralsjukhuset i Karlstad under de tiderna. Statistiskt sett handlar det enligt landstinget om en operation per vecka under nattetid och helger.

Lena Siggstedt, verksamhetschef för opererande specialiteter i Arvika säger att man har några nya operationssköterskor på väg in i verksamheten, några är under utbildning och någon är färdigutbildad och går på introduktion.