Riksdagsvalet 2014

Ann-Kristine Johansson (S) lämnar riksdagen efter nästa val

1:19 min

Värmländska riksdagsledamoten Ann-Kristine Johansson (S) har bestämt sig för att inte ställa upp i nästa riksdagsval. Hon har suttit i riksdagen i snart 20 år, och är den som har suttit längst av de nuvarande värmländska riksdagsledamöterna.

– Jag känner att det verkligen är dags för andra och yngre förmågor att ta över. Det är klart att 20 år tar på krafterna, den riktigta, heta passionen är inte kvar, säger hon.

Ann-Kristine Johansson kommer att vara kvar i partiet och delta i valrörelsen, men lämnar alltså hetluften när den här mandatperioden är över. Och hon vet inte om det blir aktuellt med några andra politiska uppdrag.

– Vi får se vad det kan bli framöver, säger hon.

Ann-Kristine Johansson är den enda av de värmländska riksdagsledamöterna som nu tydligt säger nej till en ny period i riksdagen. I slutändan är det ju upp till respektive parti att välja vilka som ska kandidera på listorna, men de flesta av de som har svarat på P4 Värmlands enkät vill ställa upp i valet 2014.

Några av riksdagsledamöterna har inte bestämt sig om framtiden. Det är socialdemokraten Gunilla Svantorp, Vänsterpartisten Bengt Berg och Centerpartiets Erik A Eriksson.