Caroline af Ugglas lyssnar på råden från sin "armé"

8:05 min

Artist, konstnär, körledare, På spåret-profil - den mångsidiga Caroline af Ugglas är en av de som gör upp i Andra chansen i Karlstad på lördag.

Nu överväger hon att plocka bort den mimande kör, som hon hade på scenen i senaste deltävlingen.

– Jag hade med mig en kör, men det var inte en kör. Det var kvinnor i samma kläder, i samma skor, i samma båt, i samma situation. Vi försökte göra något extra poetiskt visuellt till låten, säger Caroline af Ugglas.

Men försöket gick inte hem hos fansen, som Caroline af Ugglas kallar "sin armé" eftersom hon inte gillar ordet fans.

– Jag har fått en massa sms från min armé ute i landet, och jag litar mycket på dem. De tyckte att det förvirrade lite när det kom in en massa folk. Så de har gett mig rådet att "sjung låten du bara". Så jag funderar verkligen på att göra det.

När det gäller Andra chansen är det lätt att tänka att alla deltagare är chanslösa i en eventuell final, de fick ju stryk i sin deltävling. Men Caroline af Ugglas har bevisat motsatsen tidigare. 2009 var hon med i Melodifestivalen med "Snälla, snälla" och gick till Andra chansen, gick vidare därifrån och slutade sedan tvåa i den stora finalen.

Hennes festivalbidrag den här gången har ett relationstema och heter "Hon har inte".

– Jag vill att man ska se låten som att det blir happy ending. Det är som en grej att man ska påminna sig själv om att arbeta på sitt förhållande och inte ta varandra för givet.