En av de nya ägarna till Höljes lanthandel, Monica Engström Jonsson avtäcker skylten. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio Värmland.
Höljes

Affären i Höljes lever kvar med nya ägare

1:18 min

På fredagen var det nypremiär för Höljes handel, affären som drivits i decennier av Petter i Boa. Men nu är det Annica Engström Svensson och hennes syster Monica Engström Jonsson som övertagit butiken.

Kunden Laila Larsson är glad att butiken lever vidare i en tid när mycket annan service försvinner.

– De har lagt ner banker, skolor och allting här uppe. Det skulle bli väldigt tomt om den här affären skulle försvinna, säger Laila Larsson.

Systrarna Annica Engström Svensson och Monica Engström Jonsson tog över efter Petter i Boa, som blev en riktig institution. Och de tycker att de har fått bra stöd från omgivningen inför övertagandet av affären.

– Där har vi ingenting att klaga på. Vi har fått all hjälp vi har behövt. Men vi vill inte göra någon vinst på 100 miljoner, det här handlar om att vi ska kunna ha kvar servicen på orten. För alla äldre och för att kunna locka hit fler, säger Monica Engström Jonsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista