1 av 2
Polisen utanför Westra wermlands sparbank i Töcksfors efter rånet. Foto: Stefan Eriksson
2 av 2
Beväpnade rånare vid Westra Wermlands Sparbank i Töcksfors. Foto: Privat

Fyra häktade för Töcksforsrånet

0:54 min

Fyra personer häktades i dag i Stockholm, misstänkta för rånet mot Westra Wermlands Sparbank i Töcksfors i augusti förra året.

Männen är mellan 56 och 22 år gamla och hemmahörande i Stockholmsområdet.

Tre av männen häktades på sannolika skäl misstänkta för grovt rån. De har sedan tidigare suttit häktade för förberedelse till rån i Umeå.

Den fjärde mannen har tillkommit i utredningen och är på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till grovt rån.

– Vi har ju naturligtvis jämfört olika uppgifter med de här personerna och kommit fram till att de just nu är på sannolika skäl misstänkta för det här, säger kriminalkommissarie Jonny Thomann vid Värmlandspolisen.

Sannolika skäl är den högsta misstankegraden, men Jonny Thomann vill inte närmare gå in på vad i utredningen som gjort att männen i dag kunde häktas. 

Männen greps i Bjurvattnet, utanför Umeå, i december 2012.

Har det framkommit nya uppgifter sedan dess?

– Ja det har det, och det var först för ett par dagar sedan som de blev delgivina misstanke för rånet i Töcksfors. Sedan satt de ju sedan tidigare häktade för förberedelse till grovt rån i Umeå, säger Jonny Thomann.

Reporter: Anton Borgström

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista