Gina och Danny duellerar mot Jedward. Foto: Jessica Gow/Scanpix.

Andra chansens genrep avklarat

1:26 min

Igår var det genrep för andra chansen i Melodifestivalen i Karlstad. P4 Värmland var på plats och träffade bland annat besökarna Maja Strömberg och Agneta Gustafsson.

Jedward var med och uppträdde redan på genrepet igår. Ett genrep som flöt på utan större missöden. En överraskning var dock att Tone Damli inte kunde vara med eftersom hon hade tv-jobb i Norge. Hon ersattes på genrepskvällen av Erik Segerstedts bandkollega Mattias Andréasson. I kvällens tv-sändning ska hon vara tillbaka.

Det har kommit viss kritik mot mansdominansen bland de bidrag som gått vidare, en av få kvinnor i kvällens startfält är Caroline af Ugglas.

– Jag tror inte folk könskvoterar när de röstar. Jag tror de går helt på känsla och låt. Är det så att det är killarna som berört och fått rösterna så ska de ha dem. Men det vore kul med lite tjejer, eller hur? säger Caroline.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista