1 av 2
Dregen, Titiyo och Nisse Hellberg. Foto: Magnus Hermansson/Sveriges Radio.
2 av 2
Dregen, Titiyo och Nisse Hellberg. Foto: Magnus Hermansson/Sveriges Radio.

Kända artister turnerar till förmån för barn med föräldrar i fängelse

"Det är roligt att pengarna hamnar i en organisation som är väldigt lokal"
11 min

Fem kända svenska artister ska turnera runt i Värmland i sommar till förmån för Bryggan Karlstad, en förening som jobbar för barn och unga vars föräldrar sitter i fängelse.

Och det är ingen dålig samling musiker som ställer upp: Titiyo, Dregen, Pernilla Andersson, Nisse Hellberg och Svante Turesson.

Turnén har fått namnet "Hjälp - en liten turné med ovanligt stort hjärta", och den kommer att besöka 13 platser på 13 dagar under juli månad. Bland annat Uddeholm, Filipstad, Kristinehamn, Torsby, Karlstad, Borgvik, Kil, Sillerud och Sunne.

För Dregen var det ett lätt val att tacka ja, berättar han. Dels hade han lust att komma ut och spela, men han gillar också att det är ett lokalt förankrat välgörande ändamål.

– Det känns mer gräsrotsnivå. Det är bra att ge en massa till Rädda barnen och Green peace, men det blir så stort på nåt vis, säger Dregen, känd från rockbanden Backyard Babies och Hellacopters.

– Allt lät skitkul och jättebra. Och det är roligt att pengarna hamnar i en organisation som inte är världsomfattande, utan väldigt lokal, säger Titiyo.

– Jag fick frågan långt innan jag visste att det handlade om välgörenhet. Jag fick beskrivet mig en koncentrerad turné och vilka de andra artisterna var, och tyckte att det lät toppen. Så dimensionen med välgörenheten gör det bara ännu mer intressant, säger Nisse Hellberg, som många känner igen från Wilmer X men som också har gjort mycket som soloartist.

Bryggan Karlstad är en ideell förening som arbetar för barn och unga vars föräldrar är eller har varit frihetsberövade genom kriminalvård. Föreningen riktar sig till hela länet, namnet till trots. Turnéarrangören hoppas dra in minst 300 000 kronor till föreningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".