Arkivfoto: Gunnar Ask Code/Sveriges Radio.

Det kan bli brist på sjuksköterskor i sommar

"Vi hoppas det ska lösa sig"
1:28 min

Hittills har landstinget fått in ett 70-tal ansökningar men det kommer inte att täcka behovet. Men situationen är ändå lite bättre än förra året säger, Lena Witting Almén på landstingets personalavdelning.

Det är fortfarande en stor konkurrens om sjuksköterskorna och landstinget i Värmland har fått in ett 70-tal ansökningar mot ett önskat 100-tal. Men det är ändå lite bättre än förra året, säger Lena Witting Almen som är i slutfasen av rekryteringen.

– Tidigare har det varit sjuksköterskor med vidareutbildning men idag är det svårt att få tag i både grundutbildade och vidareutbildade sjuksköterskor.

Psykiatrisjuksköterskor samt sjuksköterskor till sjukhusen i Torsby och Arvika är det som är svårast att rekrytera. I Karlstad har 50 ansökningar kommit och man behöver 60. För Arvika och Torsby finns 15 ansökningar till 20 vikariat.

– Vi finns med på mässor och rekryterar på universitetet, säger Lena Witting Almén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".