Torsby kommun måste förbättra skolresultaten

Nästan en tredjedel av eleverna går ut årskurs 9 i Torsby utan godkända betyg i alla ämnen. Ansvariga måste nu förbättra kunskapsresultaten och säkra likvärdigheten. Det konstaterar Skolinspektionen i ett beslut idag.

Skolinspektionen har granskat alla skolor och övriga utbildningsverksamheter i Torsby kommun som en del av en genomgång av samtliga kommuner i landet. Nästan var tredje elev går ut de kommunala grundskolorna i Torsby utan godkända betyg i alla ämnen. Dessutom finns det stora skillnader i resultaten mellan grundskolorna.

I gymnasieskolan lämnar 15 procent av eleverna utbildningen utan grundläggande behörighet till universitets- och högskolestudier.

- Politiker och förvaltning i Torsby måste ta krafttag för att öka måluppfyllelsen och likvärdigheten i kommunens skolor. Ett viktigt steg på vägen är att börja efterfråga resultat från skolorna och analysera vad som krävs för att alla elever ska få förutsättningar att nå målen in skolan, säger Barbro Nässén, Skolinspektionen, som ansvarat för tillsynen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".