Vid Välsviken mellan E18 och avtagsvägen mot Karlstads universitet har bävrar slagit sig ner och byggt en damm. Foto: Anders Persson

Bävrar vid Välsviken lever farligt

Sara Genell: "Vi tror vi måste avliva den"
1:22 min

Naturen smyger sig allt närmare städerna, ibland så nära så att problem uppstår. Bävrar har byggt bo invid E18 och det har gjort att Karlstad kommun funderat på att kalla in Karlstads kommunjägare.

Vid Välsviken, mellan E18 och på- och avtagsvägen till Karlstad universitet har några bävrar slagit sig ner. Det finns en bäck i området som både före och efter motorlederna går i stora cementrör. Men mellan vägarna ser bäcken dagens ljus och där växer lite lövträd, något som fått bävrar att bygga en damm.

– Tyvärr blir vi nog tvungna att avliva bävern eller bävrarna för det finns en risk att det dämmer upp så att vägarna kan skadas eller att dagvattnet stoppas när det ska rinna ut, säger Karlstad kommuns naturvårdshandläggare Sara Genell.

Anders Persson
anders.persson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".