Sedan en tid tillbaka är det möjligt att se SVT:s sändningar i såväl mobil som i vanlig TV-apparat. Det är bland annat därför Radiotjänst vill ha betalt av de som har mobiler, datorer eller läsplattor. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Karlstad

TV-avgift väcker blandade känslor

Blandade känslor om TV-avgift
1:20 min

När SVT:s alla sändningar blev tillgängliga på webben blev datorer, mobiler och surfplattor med internetuppkoppling också en TV-mottagare i juridisk mening. Den tolkningen gör i alla fall Radiotjänst som nu vill att innehavarna ska betala radio- och tv-avgift. Ett nyhet som långt ifrån alla välkomnar.

– Jag tycker generellt att det är jättebra. Public service är det bästa alternativet. Som student har jag dock svårt att betala idag men så fort jag får ett jobb tänker jag också betala, säger Joakim Appelkvist.

– Det där tycker jag låter komplicerat, säger Britta Skoog.

– LOL, laughing out loud. Det är löjligt, säger Shane Ryan.

Ulrika Mårdholm tycker att hela proceduren är föråldrad:

– Lägg det på skatten, säger hon.

Fakta: I år, 2013, kostar radio- och tv-avgiften 519 kronor för tre månader. Det blir en årsavgift på 2 076 kronor per hushåll eller företag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".