1 av 2
Unders stiftets vecka "Livet värt att leva" tog kyrkoherde Lars Markusson emot förre landslagsmålvakten Magnus Hedman i Degerfors kyrka. Foto Ulla Wallden/p4 Värmland
2 av 2
Många ville tacka och prata med Magnus Hedman efter hans föredrag. -Jag vet att det betyder något för andra att höra mig berätta. Foto Ulla Wallden/p4 Värmland
"Livet värt att leva"

Magnus Hedman om den långa vägen tillbaka

Magnus Hedman: "Vändpunkterna har jag själv stått för"
3:13 min

I maj 2012 kom boken "När ljuset släcks". Det är före detta landslagsmålvakten Magnus Hedmans berättelse om hur han kom tillbaka efter en tung period i livet. I samband med temaveckan "Livet värt att leva" föreläste Magnus Hedman igår i kyrkan i Degerfors.

Med stor uppriktighet berättade den förre landslagsmålvakten och fotbollsproffset om hur den framgångsrika karriären följdes av ångest över vad som skulle hända sen, när de aktiva åren var över. Han dövade ångesten med amfetamin och antidepressiva och tillvaron rasade samman på alla plan.

– Det stora problemet var att jag sökte min identitet efter karriären. Jag visste inte vem jag var, vilket ledde till en rad dumma beslut som höll på att kosta mig livet, säger Magnus Hedman.

Vad har du lärt dig?

– Det finns ingenting som är mer kraftfullt än sanningen. Den har öppnat upp hela mitt liv och gett mig en chans att få ett drägligt liv. Vikten av att ta ett personligt ansvar för sitt liv, säger Magnus Hedman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".