Miljöminister Lena Ek i en öppen frågestund med Säfflebor.Foto Malin Björk P4 Värmland

Miljöminister Lena Ek besökte Säffle

"Det måste ske en attitydförändring"
1:27 min

Sveriges miljöminister Lena Ek besökte idag Säffle, för att ta del av kommunens miljöarbete. Ett besök som är början av den turné som miljöministern ska göra för att samla in goda miljöprojekt från orter runtom i Sverige.

Under ett öppet möte med kommuninvånarna i Säffle kunde Lena Ek både ta del av olika projekt men allmänheten kunde även ställa frågor direkt till ministern. En fullsatt sal med nyfikna åhörare kom för att ta del av vad hon hade att säga.

En av de frågor som hon fick var hur hon ser på vår konsumtionsnivå, att det hela tiden ska köpas mer och mer.

– Jag tror att vi måste fundera på vad och hur vi konsumerar, hur många plastleksaker behöver ett barn, det är en viktig fråga att ställa oss, säger Lena Ek

– Samtidigt så behöver vi en tillväxt, och där måste vi fundera på innehållet i tillväxten, fortsätter hon.

Vid flera tillfällen påpekade miljöministern att det är varje individs ansvar att tänka på sitt eget agerande. Många i publiken var representanter från det lokala jordbruket och Och attityden till det vi har nära oss måste ändras menade hon.

Även fast många kom för att lyssna till det som sades så var det många i Säffle centrum som inte brydde sig vidare mycket om hennes besök. De flesta hade inga frågor alls att ställa till henne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".