Torsby kommun tar personlig assistans till kammarrätten

Torsby kommun tycker inte att en funktionshindrad pojke i Torsby har rätt till en timmes extra personlig assistans på nätterna, vilket föräldrarna krävt och förvaltningsrätten tycker är rimligt. Nu drar Torsby kommun saken till kammarrätten.

Den drygt två-årige pojken har funktionsnedsättning i form av utvecklingsstörning, epilepsi och synnedsättning. Han har fått personlig assistans med åtta timmar per dygn, varav en timme varje natt.

Förvaltningsrätten, som stöder sig mot läkares utlåtande och vad förskolepersonal och pojkens assistenter säger, anser att det i princip inte går att lämna pojken ensam på nätterna. Därför tycker rätten att det är rimligt att pojken får rätt till en timmes extra assistans per dygn.

Kommunen håller inte med om den saken utan överklagar nu fallet till Kammarrätten. Kommunen skriver i sin överklagan att förvaltningsrättens dom framstår som "ologisk, obegriplig och omotiverad".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".