Anders Wallerius, ansvarig för va-verken i Storfors. Foto: Storfors kommun.

Stor vattenläcka i Storfors

Storfors kommun har drabbats av en större vattenläcka i tätorten. Trots ett intensivt letande har inte läckan hittats och vill kommunen ha hjälp av invånarna.

– Vi har idag fyllt på en av våra två reservoarer med vatten från Karlskoga så det är inte akutläge än, säger Anders Wallerius, ansvarig för kommunens va-verk.

Att det funnits en läcka i ledningsystemet har man vetat i tre veckor. Nu har man dock upptäckt att va-systemet börjat läcka mer rejält. Idag uppger man att cirka 20 kubikmeter vatten i timmen försvinner. Det ska jämföras med de 47 kubikmeter vatten som normalt levereras varje timme.

- Just nu har vi en förbrukning på 67 kubikmeter i timmen och vi letar febrilt efter själva läckan, säger Anders Wallerius, ansvarig för va-verken.

Enligt kommunen är läget allvarligt då man kan komma i det läget att man inte hinner fylla upp vattenreservoarerna i den takt som önskas.

Invånarna uppmanas nu därför att hushålla med vattnet och hålla utkik efter tecken på en läcka.

- Det kan vara onormala vattensamlingar eller att snön smälter på en större yta där det inte handlar om normal dagsmeja, säger Anders Wallerius.

 
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".