Alice Adolfsson, Irma Kovacevic och Berkan Yildiz har fått goda förebilder. Foto: Anna Morveto/Sveriges Radio.
Karlstad

Positiv påverkan från goda förebilder

Magnus Nygren: "Det har varit jättekul"
1:32 min

Ett samarbete mellan Färjestad BK och Karlstads kommun resluterade i ett skolprojekt som avslutades igår. Sju Färjestadsspelare har besökt femteklassare på tre skolor i Karlstad för att prata om bland annat lagarbete och hur man är en god förebild. Spelaren Magnus Nygrens förhoppningar är att han gjort ett bra intryck hos eleverna.

Initiativtagaren till projektet är moderaten Maria Ohlsson som också sitter i barn- och fritidsnämnden. Hon menar att det är mycket som händer i barnens kroppar när de går i årskurs fem. Det är då de försöker hitta sin egna identitet och då är det bra att ha en god förebild att se upp till.

– Jag blev tårögd när jag hörde barnen tacka sina förebilder, säger Maria Ohlsson.

De tre skolorna som hockeyspelarna besökt är Frödingskolan, Skogsbackeskolan och Fredricelundsskolan. Målet efter projektet är att eleverna ska kunna relatera till spelarnas besök och fortsätta diskussionerna kring värdegrund på skolan. Irma Kovacevic är en av eleverna som deltagit i projektet och hon säger att hon har lärt sig mycket av hockeyspelarna.

– Dem pratade mycket om att ett hockeylag är som en klass, man ska inte stöta ut någon ur gruppen utan alla ska vara tillsammans, säger Irma Kovacevic.

Anna Morveto
anna.morveto@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".