Karlstad CCC. Foto: Roy Malmborg/Sveriges Radio

Visit Karlstad kräver undantag från alkoholregler

"Min intention är att de ska få tillstånd"
1:10 min

Nu kräver Carlstad konferens- och kulturcenter, CCC, att man får servera alkohol till klockan två på natten vid moderaternas riksmöte nästa vecka. Det är också ett krav vid Svenska narkotikapolisens riksmöte längre fram i vår.

Kommunen har sagt nej till kraven, men nu överklagar Visit Karlstad, som driver CCC, ärendet till förvaltningsrätten. Karlstads kommuns socialnämnd arbetar nu för att försöka göra undantag från reglerna.

– Vi håller på och tittar på det här nu, så allting går rätt till juridiskt. Men min intention är att vi ska lösa det här, för Karlstads skull, säger Johanna Larsson, moderat ordförande för arbetsmarknads- och socialnämnden i Karlstads kommun.

Kommunen har sagt nej till begäran om att få servera alkohol till klockan två på natten vid tre arrangemang i år. Det gäller Moderaternas Sverigemöte som samlar 1 800 partimedlemmar den 15 mars, organisationen Visma som fyller CCC med 600 deltagare senare i år samt Svenska narkotikapolisföreningens riksstämma där 600 poliser samlas.

Enligt restaurangchef Martin Sturmhoefel på CCC är det av yttersta vikt att man vid de här arrangemangen får servera alkohol till klockan två på natten. Annars riskerar arrangemangen att förläggas någon annanstans än i Karlstad i fortsättningen, tror han. Och Johanna Larsson tycker att kommunen ska hjälpa till.

– Vi måste titta på det här så det blir smidigt.

Men kan inte moderater och narkotikapoliser nöja sig med att bli serverade till klockan ett?

– Jo, det tycker ju jag i och för sig. Men det är ju min personliga åsikt, säger Johanna Larsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".