Lavinen i Åre. Foto: Emma Rodling/Scanpix
Åre

Man från Karlstad död i lavinolycka

Det var en 31-årig man från Karlstad som omkom vid lavinolyckan i Åre i går eftermiddag. Mannen hittades begravd under snömassorna efter drygt tre timmar. Han var då kraftigt nedkyld och fördes till Östersunds sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

Ytterligare två personer hamnade i lavinen men klarade sig. Vad som utlöste lavinen var på fredagskvällen inte klarlagt. Runt 100 personer, lavinhundar och helikoptrar deltog i räddningsarbetet. Mannen anhöriga har underrättats av Värmlandspolisen, uppger Nya Wermlands-tidningen.

Vittnet Rikard Westling berättar för P4 Jämtland att lavinen var cirka 300 meter bred.

– Jag såg att hela sidan hade rasat. Det har jag aldrig sett förut och då har jag varit här nio vintrar, säger Rikard Westling.

Enligt uppgifter till Aftonbladet var 31-åringen en mycket omtyckt skidinstruktör.

– Han var en oerhört omtyckt skidlärare och en väldigt erfaren skidåkare. Det var bara otur att just han skulle råka ut för det här, säger en vän till den avlidne mannen.

En annan vän säger att 31-åringens död kom som en chock

– Han var en sjukt bra skidåkare som jag såg upp till enormt mycket. Men det här kan tyvärr hända också den bästa, säger han till Aftonbladet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".