Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.
Karlstad

Vattenflödet från Sörmon ska testas

Under nästa vecka kommer Karlstads kommun att genomföra ett test av vattenflödet från Sörmons vattenverk inför det fortsatta renoveringsarbetet av huvudvattenledningen.

Den ena av två vattenledningar stängs av på en sträcka för att säkerställa att den andra ledningen kan förse invånarna med dricksvatten. Kommunen räknar med att testet ska genomföras på tisdag.

-- Avstängningen ska normalt inte märkas hos abonnenterna, men en felställd ventil på en ledning skulle kunna orsaka sämre vattentryck i någon del av områdena Henstad, Hultsberg, Gustavsberg och Våxnäs, säger projektledare Charlotte Stenberg på teknik- och fastighetsförvaltningen.

Arbetet med förnyelse av den ena av två huvudvattenledningar från Sörmons vattenverk till Karlstad påbörjades under våren 2012. Fram till hösten pågick projektering och förberedande aktiviteter för arbetet och i oktober 2012 togs första spadtaget.

Under vintern har ledningen förnyats från vattenverket fram till åkermarken vid Eriksberg. Arbetet har gått bra och tidsplanen har kunnat hållas. För närvarande avslutas denna etapp och förberedelser för nästa pågår. Den etapp som ska påbörjas under april månad sträcker sig från Körkarlsvägen till Fredricelundsskolan.

– Vi har mätutrustning ute men tar gärna emot rapporter från dom som upplever sämre vattentryck i ledningarna. Det kan underlätta vår felsökning. Ring i så fall på telefon 054-540 00 00, säger Charlotte Stenberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".